In het nieuws

Europa League

Europa League De laatste finale van de Europa League tussen Sevilla en Benfica bewijst dat deze competitie meer en meer interessant word. De laatste winnaars zijn indrukwekkend en vanaf de zestiende finales ziet het kampioenschap er schitterend uit. Ok dit seizoen zal de Europa League prachtige shows tonen met aan het einde een mooie winnaar !

De favorieten die de Europa League kunnen winnen

Borussia Dortmund 2.9 bij
Liverpool 7 bij
Sevilla 8 bij
U weddenschap Europa League aangeboden ! Profiteer van een bonus van € 50!

Wat de wedder over de Europa League moet weten

We kunnen zien dat et tijdens de poule fase van de Europa League niet veel doelpunten gescoord zijn maar dat het iets anders is vanaf de zestiende finale. Dat komt omdat tijdens de eerste fase veel kleine ploegen aanwezig zijn van minder bekende kampioenschappen. Die ploegen zijn verplicht om het spel te vertragen.

Tijdens deze poule fase zijn er talrijke verassingen. De ploegen van de grootste kampioenschappen interesseren zich niet aan deze competitie voor de knock-outwedstrijden. De Italiaanse of Duitse ploegen zich vaak tijdens de poule fase al uitgeschakeld.

Vanaf de zestiende finales is het iets heel anders. Het niveau van de Europa League wordt hoger want ploegen van de Champions League nemen dan ook deel aan de competitie en de grote ploegen weten dat ze de beker kunnen winnen.

Statistieken van de Europa League

Omdat de Europa League belangrijker is voor de grote ploegen kan de eerste fase in de toekomst nog moeilijker zijn. We raden u aan om vaak op een "minder dan 2.5 doelpunten" te wedden tijdens de eerste ronde.

Sinds zijn oprichting in 2009/2010, heeft de Europa League 75% van de ploegen die eerst in de Champions League speelden tot minstens in de achtste finales gezien. En tijdens de vier laatste jaren was er in de halve finales van de Europa League steeds twee ploegen oorspronkelijk van de Champions League. De twee laatste kampioenen (Chelsea en Atletico) waren eerst in de Champions League.

Die cijfers bewijzen dat de Europa League belangrijker is voor de grote ploegen. We raden u aan om na de poule fase op de ploegen die uit de Champions League kommen te wedden.

Samenvatting van de Liga

Sinds dat ze de UEFA Cup vervangen heeft, stopt de Europa League niet met het innoveren. . Het lijkt wel lang geleden wanneer de ploegen dachten dat deze competitie een zware last was tijdens het seizoen. Wat de Europa League attractiever maakt was vooral het schrappen van de 2de ronde. Die werd dan door de 16de finales met thuis- en uitwedstrijden vervangen die interessanter zijn voor de ploegen maar ook voor het public.

Tijdens de zomer 2014 ontvangt de Europa League 48 ploegen tijdens een eerste fase waar de twee beste ploegen tot de zestiende finales mag gaan, samen met de ploegen die de derde waren in elke groep van de Champions League. Daarna spelen ze een knock-outronde met thuis- en uitwedstrijden tot naar de finale, die in één match gespeeld wordt.