In het nieuws

Liga

Liga Sinds 2003/2004 vochten Real en Barca steeds voor de titel maar in 2013/2014 won Atletico het kampioenschap. De twee grootste ploegen van het Spaans voetbal moeten nu ook hard tegen de Colchoneros strijden want die zullen alles doen om een tweede keer op een rij de titel te winnen.

De favorieten die de Liga kunnen winnen

Barcelona 1.01 bij
Atlético Madrid 29 bij
Real Madrid 67 bij
U weddenschap Liga aangeboden ! Profiteer van een bonus van € 50!

Wat de wedder over de Liga moet weten

De Liga is een kampioenschap waar ze vooral aanvallen (een gemiddelde van 2.75 goals per wedstrijd tijdens het seizoen 2014/2015) en biedt iets anders dan de andere Europese kampioenschappen dankzij een minder ruwe spel. Een spel die zich meer op de techniek baseert.

Met 2.75 doelpunten per wedstrijd in 2013/2014, was de Liga het derde grootste kampioenschap als we naar het aantal goals per match kijken en ligt zo achter de Bundesliga en de Premier League. Maar we kunnen zien dat alleen maar 52% van de wedstrijden meer dan 3 goals zien. Dat bewijst ons dus dat men tijdens vruchtbare wedstrijden veel goals kunnen zien.

Statistieken van de Eredivisie

De feit dat de ploegen thuis spelen is in Spanje zeer belangrijk. De top tien ploegen winnen dus zeer vaak wanneer ze thuis spelen.

Andere belangrijke statistiek: het aantal goals per match is zeer hoog in de Liga en beide ploegen scoren vaak tijdens dezelfde wedstrijd. Wanneer twee ploegen die vooral aanvallen tegen elkaar spelen of als een wedstrijd er niet evenwichtig uitziet, wedt dan vaak op de "meer dan 3.5 goals" dat zeer interessant kan zijn !

Tijdens het seizoen 2013-2014, bewees het Spaanse kampioenschap dat hij de beste in Europa is dankzij de twee Spaanse ploegen die aanwezig waren in de finale van de Champions League (Real en Atletico). Ook de Europa League werd toen door FC Sevilla gewonnen!

Samenvatting van de Liga

De Liga BBVA is, wegens de rankingslijst van de UEFA, het beste kampioenschap van Europa. De Liga is vooral door Real Madrid (32 titels) en Barcelona (22) gedomineerd. Sinds 2003/2004, wonnen deze twee grote ploegen alle titels maar in 2013/2014 won een fantastische Atletico Madrid de titel en zet zo een einde aan die lange reeks van Real en Barca. Achter die drie grote ploegen vinden we ook Valencia en Sevilla die voor de derde plaats spelen.

Het formaat van de Liga is klassiek: 20 ploegen spelen tegen elkaar tijdens een thuis- en uitwedstrijd. Na de 380 wedstrijden zijn de drie laatste ploegen van het kampioenschap gedegradeerd. De drie eerste ploegen nemen automatisch deel aan de Champions League en de ploeg op de vierde plaats moet eerst een play-off spelen om zijn plaats voor de Champions League te winnen. De vijfde en zesde van het kampioenschap spelen dan de Europa League.