In het nieuws

Ligue 1

Ligue 1 Vaak gekritiseerd omdat het niet genoeg interessant is, het Frans kampioenschap profiteert van de komst van indrukwekkende Qatarezen beleggers bij Paris-Saint-Germain en de Russisch Dmirty Rybolovlev bij Monaco, om talrijke sterren (Ibrahimovic , Falcao, Cavani...) aan te lokken en zo een betere beeld van de Ligue 1 te tonen!

De favorieten die de Ligue 1 kunnen winnen

Mónaco 151 bij
Lyon 301 bij
Saint Etienne 501 bij
U weddenschap Ligue 1 aangeboden ! Profiteer van een bonus van € 50!

Wat de wedder over de Ligue 1 moet weten

De Ligue 1 is een ruw kampioenschap waar sinds het seizoen 2009/2010 57% van de doelpunten door strafschoppen of centreren gescoord zijn. De niveaus van de ploegen zijn redelijk homogeen.

Omdat geld de voetbalwereld leidt is het dus normaal dat Paris en Monaco de twee huidige reuzen van de Ligue 1 zijn. Op de derde plaats vinden we Lyon, die zeven keer kampioen was tussen 2002 en 2008 en ook Olympique Marseille. Deze teams bevinden zich altijd in de top 5 van de Ligue 1 en lokken de beste spelers van het land aan.

Statistieken van de Ligue 1

De ploegen die thuis spelen wonnen in 2013/2014 44% van de tijd. In dit kampioenschap waar de meeste ploegen hetzelfde niveau hebben is deze parameter zeer belangrijk.

In 2012/2013 eindigden 27% van de wedstrijden met een gelijkspel. Dit aantal is hoger dan de 21,5% dat we in de vier andere grote Europese kampioenschappen tegen kommen. Een ander bewijs dus van de homogeniteit van de Ligue 1. Dat komt ook door de stijl van de Franse ploegen die zich in het midden of het einde van het kampioenschap bevinden. Die ploegen zijn meer conservatief. Deze ploegen denken dat één punt per match al genoeg is!

Wedt dus op een gelijkspel wanneer twee ploegen van het midden van het klassement tegen elkaar spelen!

Samenvatting van de Ligue 1

De Ligue 1 bevat 20 ploegen en is volgens de UEFA-ranklijst het zesde beste kampioenschap van Europa. Maar met de terugkeer van PSG en de aankomst van zeer rijke beleggers, zal de Franse kampioenschap zich snel in de top 4 vinden vooral sinds de daling van het niveau van de Serie A, die meer en meer interesse verliest.

Op het einde van het seizoen zijn de twee eerste ploegen van het kampioenschap gekwalificeerd voor de Champions League. De derde ploeg moet eerst een voorronde spelen en na een play-off kan hij ook aan de Champions League deelnemen. De ploeg die zich op de vierde plaats bevindt wint zijn plaats voor de Europa League samen met de winnaars van de twee nationale bekers (Coupe de France, Coupe de la Ligue).