In het nieuws

Serie A

Serie A In 2013/2014 won Juventus zijn vierde Scudetto op rij en heeft geen enkele kans aan zijn tegenstanders gegeven! Voor het seizoen 2014/2015 is de Oude Dame opnieuw de grote favoriet voor zijn eigen opvolging.

De favorieten die de Serie A kunnen winnen

Juventus 1.33 bij
SSC Napoli 3.25 bij
AS Roma 51 bij
U weddenschap Serie A aangeboden ! Profiteer van een bonus van € 50!

Wat de wedder over de Serie A moet weten

Voor een lange tijd was de Serie A bekend voor zijn strike defensie beter bekend onder de naam van de " catenaccio ". Maar hij laat deze beeld meer en meer achter hem. Na de 1000 doelpunten van het seizoen 2012-2013 (het was de eerste keer sinds meer dan zestig jaar)deden ze het tijdens het seizoen 2013-2014 nog beter met 1035 doelpunten! Een nieuw record!

Deze fenomeen kan men door de problemen van de twee ploegen van Milan uitleggen maar ook en vooral door een verandering van de mentaliteit van het Italiaans voetbal. De minder goede ploegen hebben minder geduld en maken zo meer foutjes en een paar ploegen die vaak op de vierde plaats waren mikken nu echt de eerste plaatsen.

All deze parameters zal de show in de Serie A bevoordelen voor de komende jaren...

Ondanks is het dankzij een prachtige defensie (gemiddeld 0.57 doelpunten tegen gekregen per wedstrijd) dat Juventus de Scudetto won in 2012 en 2013. Voor het seizoen 2013/2014 is de Oude Dame, die onweerstaanbaar is in zijn nieuwe Juventus Arena, de grote favoriet voor zijn eigen opvolging.

Statistieken van de Serie A

Sinds het seizoen 2010/2011 werd 25% van de doelpunten in de Serie A in de laatste vijftien minuten gescoord. We kunnen voor het seizoen 2012/2013 opmerken dat 57% van de 1035 doelpunten tussen de tweede helft gescoord werden.

Deze statistieken kunnen we met het grote aantal uitoverwinningen (29%) tijdens het seizoen 2012/2013 verbinden. Het is een andere bewijs dat de ploegen meer ambitie hebben en dat vooral tijdens het einde van de wedstrijd. Voor de volgende seizoenen on-live of voor de wedstrijden wedden op doelpunten die na de zestigste minuten zullen gescoord zijn zaal vaak rendabel zijn.

Samenvatting van de Serie A

De Serie A bevat 20 ploegen die thuis- en uitwedstrijden spelen en is volgens de UEFA-ranklijst het vierde beste kampioenschap van Europa. De twee eerste ploegen winnen meteen hun plaats voor de Champions League wanneer de derde ploeg eerst een voorronde moet spelen. Als hij tijdens die voorronde verliest mag hij, samen met de vierde en vijfde ploeg in de Europa League spelen.

Sinds een paar jaren kent de Serie A een crisis en kan zo niet de beste spelers aantrekken. Met zijn versleten stadions en door het geweld van de hooligans verliest hij ook een grote deel van zijn publiek: gemiddeld 23 000 toeschouwers per wedstrijd. En dat is 30% minder dan bij de drie grootste kampioenschappen van Europa.