Goed beheer van uw sportweddenschapkapitaal

Beheren van een sportweddenschapbudget
Voor u een bookmaker kiest, moet u een paar regels van kapitaalbeheer kennen. Want een wedder is vooral een goed beheerder! Hier volgen een paar adviezen die u helpen uw kapitaal goed te beheren.

Definieer uw sportweddenschapbudget

Beschouw uw sportweddenschapbudget als een investering en stort nooit een bedrag waardoor u rood komt te staan. Voor een goed begin, kiest u voor een kleine investering. Als u na een paar maanden goede resultaten boekt, kunt u uw budget en uw inzet iets verhogen, maar u moet niets aan uw weddenschapgewoonten veranderen!

Beheer uw inzet

Er zijn heel veel wedders die een te groot percentage van hun kapitaal inzetten bij elke weddenschap. Deze methode leidt in geval van een slechte reeks in een razend tempo tot faillissement! Dit is een van de basisfouten van de wedder die u moet vermijden!

Uw inzet moet tussen 1 en 5% van uw kapitaal liggen. Zet rond 1% in als de quotes van de bookmaker u iets te hoog lijkt ten opzichte van uw eigen inschatting. Zet 5% in als de quotes veel hoger is dan uw inschatting. In dat geval hebt u te maken met een echte value bet !

En als de quotes onder uw verwachtingen ligt, laat u de weddenschap voorbij gaan!

Blijf bescheiden bij overwinning en houd het hoofd koel in geval van verlies

Let erop dat u scherp blijft na een goede reeks weddenschappen! Euforie leidt vaak tot te snel gekozen weddenschappen en een verhoogde inzet. En dat is het beste recept voor het verliezen van winst die u met veel discipline hebt gewonnen... Na een goede reeks, verandert u niets!

Na een slechte reeks moet u vooral niet proberen het verlies in te halen door uw inzet te verhogen. Dat is het ergste wat u kunt doen! In een dergelijke situatie moet u kalm blijven en alles goed op een rijtje zetten. Bestudeer uw vorige weddenschappen en analyseer uw fouten zodat u ze kunt corrigeren. Soms kan het zijn dat u geen fout hebt begaan, maar dat u gewoon het slachtoffer bent van de onvoorspelbare wet van de sport...

U hebt het al begrepen, om een goede wedder te zijn, moet u een ijzeren discipline hebben! Een goede weddenschap met de verkeerde inzet heeft geen enkele zin. Voor een sportliefhebber is het vinden van de juiste wedstrijden niet zo moeilijk, maar het beheersen van uw gevoelens is de sleutel tot succes!